Kan ik goedkoop met een taxi naar Zaventem?

Kan ik goedkoop met een taxi naar Zaventem?

by Oswin, december 9, 2016

Vaak gaan we met ons eigen vervoer naar het vliegveld, soms met de trein of bus. Toch is de taxi ook zeker nog populair. Deze vorm van openbaar vervoer is ideaal aangezien je van deur tot deur geholpen wordt. Daarnaast ben je over het algemeen sneller dan met een bus of trein. Waarom kiest dan niet iedereen voor een taxi naar Zaventem?

Wanneer ik wel de taxi pak!

Op vakantie in een nieuw en onbekend land, je komt net aan op het vliegveld en je moet naar je hotel. Je hebt vooraf geen transfer geboekt want die zijn vaak langzaam en overvol. Ik neem de taxi! Naast het feit dat ik niet moeilijk hoef te doen met mijn bagage wordt ik voor de deur van mijn hotel afgezet. Hoef ik niet onnodig lang te wachten op andere passagiers die de weg naar de transfer niet kunnen vinden. Het is ideaal, gemakkelijk en toch doet niet iedereen dit. Waarom niet?

Wat houdt je tegen?

Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, het is duur! Een taxi is vaak erg duur, niet geheel onlogisch natuurlijk zoals hierboven al vermeld heb je er veel gemak en voordelen van. Echter is het wel wat duurder dan een transfer, je hebt namelijk een eigen auto met chauffeur tot je beschikking en dat kost geld. Op vakantie gaan is al geen goedkope aangelegenheid dus dan is een extra bedrag voor die taxi ook wel ergens anders aan te besteden. Daarnaast heb je in het buitenland vaak geen idee of je wel rechtstreeks rijdt. Mocht je een eerlijke chauffeur gevonden hebben dan zit je met het volgende probleem. Moet ik of wil ik fooi geven? Zo ja, hoeveel is normaal? Dit is allemaal te voorkomen met die goedkope transfer die je vooraf kan boeken.

Taxi naar Brussel Airport

Onderweg naar het vliegveld is het natuurlijk super gemakkelijk als je direct kan worden afgezet voor de vertrekhal en je niet aan je eigen auto hoeft te denken. Een taxi naar Zaventem is ideaal maar ook duur! Een taxi rit van ongeveer 50 kilometer kost al snel rond de 75 euro! Natuurlijk moet je als je heen gaat ook terug met de taxi waardoor je al snel rond de 150 euro kwijt voor je vervoer naar de luchthaven. Dit geld kun je natuurlijk ook wel aan leukere dingen uitgeven. Hoe kun je dan besparen op deze rit? Er zijn namelijk ook alternatieven zoals Uber. Met deze dienst hoef je niet af te rekenen in de taxi en krijg je vooraf een indicatie van de kosten. Beschik je over een eigen auto dan kan het goedkoper zijn om een parkeerplaats te reserveren op Zaventem. Als je deze van te voren reserveert bespaar je aanzienlijk.

Geen Reacties


    Plaats een Reactie

    Je e-mailadres zal niet openbaar worden gemaakt Verplichte velden zijn aangeduid met *

    *

    Je kunt deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>